Gopeng : White Water Rafting

Awal tahun 2016, tirai travel aku bukak dengan mencuba white water rafting di Gopeng. Sangatlah mencabar bagi aku yang dah lama tak berjinak dengan air. I hate water activities. Hahaha mcm kambeng je kan. Tapi yang inilah part sebenarnya aku tak suka bila mana diri ni memang tak tau berenang.

Dengan tenaga 24 orang? eh ye ke 24 orang? aku dah lupa. kami dah bergerak ke Gopeng kerana seawal jam 7.00pagi nak meet up dengan geng-geng lain. Ada yang dari Penang, ada yang dari KL dan paling jauh dari Johor. By da way bayaran untuk rafting sebenarnya RM140 sahaja. Berbaloi! Selain dengan aktiviti mencabar dapat plak certificate dan makan tengahari. Nak cuba lagilah this Oktober. Jom Yok!!!

So lets the picture telling the story. Adioss

๐Ÿ’Œย KCF

12

Perjalanan bermula dengan diangkut dengan lori ke starting point dari Kampung Jahang

10

Muka kegembiraan di angkut menggunakan lori. Hahaha.. nampak benar excitednya!

12513896_1746641412238790_5467306095268243230_o.jpg

Tekun mendengar penerangan dari guide. Faham ke idak tuh? “bump bump..jump jump” keramat perkataan tu. Hadam baik-baik

11202594_1746641088905489_2691967093488733981_n.jpg

My ride buddy on that day. Cayalah!

775054_1746641118905486_4689676699726940997_o

We did it! Passed the adventerous part..

 

11

Here we go in one huge team!

12022418_1746641225572142_9028725042019775106_o

Masih mampu tersenyum riang memberikan post istimewa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s