Gopeng : White Water Rafting

Awal tahun 2016, tirai travel aku bukak dengan mencuba white water rafting di Gopeng. Sangatlah mencabar bagi aku yang dah lama tak berjinak dengan air. I hate water activities. Hahaha mcm kambeng je kan. Tapi yang inilah part sebenarnya aku tak suka bila mana diri ni memang tak tau berenang. Dengan tenaga 24 orang? eh … Continue reading Gopeng : White Water Rafting

Taiping : Cabaran ATV – Adventure Park Larut

Pertama kali mencuba ride ATV, sangat mengujakan. Pihak ATV- Adventure Park Larut pun sangat ramah. Dengan bayaran RM150 kami meredah hutan sehingga ke air terjun (offroad). Jangan risau bagi yang tiada kemahiran atau tak pernah langsung mencuba ATV ini, pihak ATV-APL memberikan peluang untuk kita cuba jaya dahulu sebelum masuk ke laluan sebenar. Dalam 15minit … Continue reading Taiping : Cabaran ATV – Adventure Park Larut