Zhaijian!

Pejam celik dah hari terakhir rupanya di bumi China ini. Sekejap sangat masa berlalu. Tak puas rasanya menikmati keindahan alam di sini. Hari ini kami lebih leisure. Pagi-pagi lagi dah check out, sarapan then menuju ke Nanning's People Park yang juga dikenali sebagai Bailong Park. Tiada bayaran masuk dikenakan di sini. Free of charge. Bebas masuk … Continue reading Zhaijian!

Bamboo Rafting di Yulong River

Row..row row your boat gentle down the stream 🎶🎵 Hai semua! Hari ini aktiviti kami tidak lain tidak bukan mencuba bamboo rafting di sepanjang Sungai Yulong. Kami ambil pakej juga dari kaunter Wada Hostel dengan harga CNY80 per pax. Aku tak pasti route mana yang Wada Hostel book. Ada banyak route untuk susuri sungai Yulong ini … Continue reading Bamboo Rafting di Yulong River

Cycling Seharian Sekitar Yangshuo

Yangshuo... Yangshuo.. pekikan ulat-ulat tepi jalan memang banyak. Aku dah mangli dan tak larat dah nak elak. Dah dikhabarkan tak nak masih dok tanya lagi. "Kental kak kental. Jangan nak menyembur plak". Aku monolog sendiri. Nasib baik aku mampu bersabar. Ya... kawan-kawan Day 4 kami bergerak ke Guilin. Naik bas. Tak jauh dari Guilin Riverside … Continue reading Cycling Seharian Sekitar Yangshuo

Tarikan di Guilin Part 2

Hari ini kami menghala ke The Reed Flute Cave atau dikenali sebagai Lu di Yan. Seawal jam 8.00pagi kami keluar menuju ke railway station atas tujuan yang sama seperti semalam bagi membeli tiket dan Alhamdulillah selesai urusan. Banyak urusan dipermudahkan kali ini. Alhamdulillah syukur pada Allah. Baiklah, semalam sesak atas bas dengan anak-anak muda. Hari … Continue reading Tarikan di Guilin Part 2

Tarikan Di Guilin Part 1

Seawal 5.30pagi aku dah bangun kali ni. Sebabnya travel buddy aku lelaki dan off course tentu cepat siap dan bergerak pantas. Memikirkan juga kejap lagi dia menunggu aku nak bersiap. Jenuh! Tak mau lah aku kalau buddy kita tertunggu. Lepas mandi siap-siap semua. Aku tunggu  Zaid datang memanggil. Kata nak sarapan sekali kan? Sekali 7.00pagi … Continue reading Tarikan Di Guilin Part 1