Solo Travel Buat Kali Pertama Akhirnya, Oryukdo & Taejongdae Dijengah

Argh mana perginya ni T-money aku? Sudah tak kan nak beli lain? Getus aku di pagi hari. Tepat jam 9.00 pagi aku buat keputusan keluar dan beli yang baru. Malas nak mencari dalam beg. Aku yakin dalam beg dalam bilik itu jugak. Itu lah bahana suka mengemas. Hari ni aku bergerak sendirian. Solo travel for … Continue reading Solo Travel Buat Kali Pertama Akhirnya, Oryukdo & Taejongdae Dijengah

Gamcheon Santorini Of The East

Oleh kerana penat otak penat fizikal semalam, aku terbangun lambat untuk hari ke 5 di Korea ini. Perjalanan pagi dimulakan pada pukul 9.00 pagi ke Gamcheon Culture Village. Cadangnya nak bergerak sendiri. Akhirnya berempat juga kami bergerak ke destinasi. Untuk ke kampung budaya tersebut aku menggunakan subway line 1 & 2. Tak susah sebenarnya. Tahu … Continue reading Gamcheon Santorini Of The East

Haedong Yonggungsa & Busan Beach Menggamit Kenangan

Plan hari ini bergerak pula ke Busan setelah 3 hari meninjau Ulsan. Rasanya lebih tenang hari ni bersedia menghadap kesibukan Busan. Busan antara bandar yang menjadi tumpuan warga Malaysia jika ke Korea Selatan. Kepingin sekali nak bergerak di sana nanti keseorangan lebih pantas cepat tanpa ada gangguan mana mungkin aku datang berteman. Tepat jam 9.30 … Continue reading Haedong Yonggungsa & Busan Beach Menggamit Kenangan