Tarikan di Guilin Part 2

Hari ini kami menghala ke The Reed Flute Cave atau dikenali sebagai Lu di Yan. Seawal jam 8.00pagi kami keluar menuju ke railway station atas tujuan yang sama seperti semalam bagi membeli tiket dan Alhamdulillah selesai urusan. Banyak urusan dipermudahkan kali ini. Alhamdulillah syukur pada Allah. Baiklah, semalam sesak atas bas dengan anak-anak muda. Hari … Continue reading Tarikan di Guilin Part 2

Tarikan Di Guilin Part 1

Seawal 5.30pagi aku dah bangun kali ni. Sebabnya travel buddy aku lelaki dan off course tentu cepat siap dan bergerak pantas. Memikirkan juga kejap lagi dia menunggu aku nak bersiap. Jenuh! Tak mau lah aku kalau buddy kita tertunggu. Lepas mandi siap-siap semua. Aku tunggu  Zaid datang memanggil. Kata nak sarapan sekali kan? Sekali 7.00pagi … Continue reading Tarikan Di Guilin Part 1

Backpacker Ke Guilin : Prolog

Travel trip kali ni lebih kepada menjiwai alam serta melayan perasaan. Kembara aku kali ni setelah ketiadaan arwah mama dan kebetulan tarikh aku berangkat ke Guilin merupakan tarikh kelahiran arwah. Sedih di hati tak siapa yang tahu. Hanya mampu merintih dalam diam menatap alam kurniaan Allah sambil bersyukur serta muhasabah diri. Dengan pesawat AK168, akhirnya … Continue reading Backpacker Ke Guilin : Prolog